Motorverzekering – Kawasaki Insurance

Motorverzekering

Zorgeloos motorrijden

Een motorrijder kent als geen ander het onbezorgde gevoel van een heerlijke zondagse motorrit op uw Kawasaki. Een gevoel dat u het liefst zo lang mogelijk vast houdt. Maar stel dat u onverwacht een slipper maakt en een ongeluk veroorzaakt met uw Kawasaki. De andere partij heeft schade waarvoor u aansprakelijk bent. Met een motorrijtuigenverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van deze schade. Dit wordt ook wel uw Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) genoemd. Zonder een WA-verzekering bent u strafbaar, ook wanneer uw motor alleen in de schuur staat. Naast uw verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid zijn er vele aanvullende dekkingen denkbaar. In de basis kunt u naast de schade aan derden ook de schade aan uzelf of uw motor verzekeren met een beperkte, flexibele of volledige dekking. Ook zijn er verschillende uitbreidingen mogelijk die aansluiten bij uw persoonlijke wensen.

De basisdekking

WA dekking

Iedere weggebruiker met een gemotoriseerd voertuig dient verzekerd te zijn voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u alle schade die u onbedoeld aanbrengt aan anderen of aan hun spullen. Schade aan uzelf of aan uw motor zijn meeverzekerd.

WA+ dekking

Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekert u met een WA+ dekking ook bepaalde schades aan uw eigen Kawasaki motor. Denk hierbij aan schades met betrekking tot brand, diefstal, storm en transport. Deze dekking wordt ook wel Beperkt Casco genoemd en wordt vaak gekozen wanneer de motor ouder dan 4 jaar maar jonger dan 10 jaar is.

Flex Casco dekking

Uw Allriskdekking op- en afschalen wanneer het u uitkomt? Met de nieuwe Flex Casco verzekering van Kawasaki Insurance is het eindelijk mogelijk! Deze verzekering biedt u hetzelfde vrijheidsgevoel als wanneer u op uw motor rijdt. Het hele jaar door allrisk verzekeren kan erg kostbaar zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid om alleen wanneer u écht gebruik maakt van uw motor, ook de dekking voor eigen schade aan uw motor aan te zetten. Eenvoudig met een handige app.

Allrisk dekking

Met een allrisk dekking verzekert u naast uw aansprakelijkheid uw Kawasaki motor zo volledig mogelijk. Ook schades als gevolg van botsen, slippen, te water raken en vandalisme worden hierbij gedekt. Hierbij maakt het vaak niet uit of u de schade zelf heeft veroorzaakt, tenzij u de schade met opzet heeft veroorzaakt. Deze dekking wordt ook wel Volledig Casco genoemd en wordt vaak gekozen wanneer de motor jonger dan 4 jaar is.

kawasaki insurance
Belangrijkste dekkingen WA Beperkt Casco Flex Casco Volledig Casco
Wettelijke aansprakelijkheid
Materiële schade tot € 2.500.000,-
Letselschade tot € 6.100.000,-
Hulpverlening bij ongeval
In Nederland en Europa, door een onvoorziene, plotselinge
en onverwachte schadegebeurtenis waarvan de oorzaak
buiten de motor ligt.
Schade door brand, storm, natuurgeweld,
hagel of botsing met dieren
Diefstal
Afhankelijk van uw motor of woonplaats kunnen
er aanvullende beveiligingseisen op uw polis gelden.
Helm, motorkleding en bagage
Tot € 2.500,- o.b.v. dagwaarde.
Schade aan accessoires
Tot € 500,- o.b.v. dagwaarde.
Inclusief telecommunicatie.
Aanschafwaarderegeling
Tot 3 jaar na de aanschaf van uw motor bij een dealer,
ontvangt u bij de diefstal of total loss de aanschafwaarde tot
max € 25.000,- terug. Vanaf het vierde jaar nog een afschrijving
van 4% per maand tot de dagwaarde.
Aanrijdingsschade
Schade aan uw eigen motor door een aanrijding,
slippen of botsen (ook bij schuld) of door vandalisme.
Nieuwwaarderegeling
Het eerste jaar na aanschaf van uw nieuwe motor bij een dealer,
ontvangt u bij diefstal of total loss de nieuwwaarde terug.
Eigen risico * € 0,- € 150,- € 150,- € 150,-
*Laat u bij schade uw motor herstellen door uw eigen Kawasaki-dealer? Dan ontvangt u maar liefst € 75 korting op uw eigen risico.

Aanvullende dekkingsmogelijkheden

Schadeverzekering Opzittenden

Een verkeersongeval kan niet alleen schade aanbrengen aan uw motor, maar ook aan uzelf of een bijrijder, achterop of in zijspan. Met deze aanvullende dekking verzekert u de personen op de motor voor de gevolgen van het ongeluk. Denk hierbij aan de medische behandeling, misgelopen salaris en aanpassingskosten aan de woning of auto bij invaliditeit. Ook schade aan kleding of bagage is hieronder meeverzekerd (accessoires aan de motor vallen hier niet onder).

Verkeersrechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking verzekert u zich van professionele juridische ondersteuning bij verkeersconflicten. Denk bijvoorbeeld aan het terugvragen van schades aan derden, geschillen bij de koop of reparatie van de motor, geschillen over inname van het rij- of kentekenbewijs en bij geschillen in het buitenland.

Pechhulp

Met de aanvullende dekking voor pechhulp kunt u rekenen op een snelle en professionele hulpdienst die 24/7 bereikbaar is bij pech. U kunt kiezen uit dekking in alleen Nederland of in heel Europa. In beide gevallen is woonplaatsservice inbegrepen! Kan uw motor niet direct gerepareerd worden? Binnen Nederland heeft u bij pech recht op 2 dagen vervangend vervoer. Bij pech in uw eigen woonplaats is dat 1 werkdag. Bent u in Europa en kan uw motor niet binnen 48 uur gerepareerd worden? Dan dekt deze aanvullende verzekering de repatriëring van uw motor en bagage naar Nederland en wordt tevens het gebruik van vervangend vervoer vergoed tot 21 dagen.

Accessoires

U heeft de mogelijkheid om de standaard dekking ad € 500 voor accessoires, inclusief telecommunicatie, aan uw motor uit te breiden naar € 2.500 of € 5.000. Bij schade wordt de dagwaarde van uw accessoires vergoed.

Bereken direct uw premie!

Unieke polisvoorwaarden en grenzeloze service.
Unieke verzekering voor motorrijders.